luni, 26 martie 2018

Ce sport mi-a recomandat medicul sa fac


Baletul este considerat un sport complet, iar practicarea sa cu regularitate aduce o multime de beneficii pentru minte si corp, fiind foarte eficient si poate fi comparat cu antrenamentele fizice facute la sala. Bineinteles, pe scena, balerinele profesioniste fac ca toata munca sa para foarte usoara, insa in realitate e nevoie de mult efort si sacrificiu. Baletul se concentreaza pe diferite parti ale corpului, de la maini, la picioare, abdomen si incheieturi, toate fiind puternice si tonifiate.

Pozitia corecta
In acelasi timp, baletul ajuta la corectarea posturii, ceea ce aduce pe viitor multa eleganta si sunt evitate o multime de probleme ale coloanei care sunt foarte riscante, iar principalele beneficii pot fi observate dupa numai cateva antrenamente.

Exersarea creierului
De asemenea, in cazul baletului nu numai corpul este bine antrenat, ci si creierul, fiind nevoie de foarte multa concentrare in timpul antrenamentelor, de la atentia acordata profesorului, la invatarea si respectarea miscarilor. Pe aceasta cale se imbunatatesc pasii si pozitiile, totul in functie de muzica, astfel ca la prima vedere poate parea destul de solicitant, insa in timp organismul se adapteaza. Cu alte cuvinte, se poate spune ca baletul ajuta la prevenirea a nenumarate afectiuni mintale, printre care si dementa sau Parkinson. Aceasta din urma se manifesta prin imposibilitatea de a coordona miscarile, exact ceea ce presupune sportul. In acelasi timp, prin practicarea baletului se poate reduce stresul, cel care favorizeaza dezvoltarea a nenumarate afectiuni in ziua de azi.

Sportivitii profesionisti
In plus, exista o multime de sportivi profesionisti, de la fotbalisti pana la baschetbalisti si nu numai care au urmat cursuri de balet pentru a-si imbunatati echilibrul, flexibilitatea si puterea. Chiar daca acesta este practicat de cele mai multe ori de femei, baletul este destul de popular si in randul barbatilor.

Pentru orice varsta
In acelasi timp, nu sunt impuse limite de varsta, astfel ca sportul poate fi practicat atat de catre cei mai tineri, cat si de cei de varsta a doua. Totusi, cei care doresc sa obtina performante trebuie sa inceapa de la cele mai fragede varste, in timp ce altii pot face balet doar ca o modalitate grozava si sanatoasa de a-si petrece timpul liber.

Profesionalism
Asadar, poti apela la www.balet.ro pentru a-ti inscrie copilul, fie pentru a te apuca chiar tu de acest sport, pentru ca aici ai parte de cele mai bune conditii si de mult profesionalism. Instructorii sunt experimentati si au capacitatea de a se adapta la fiecare grupa in parte, asfel incat evolutia sa poata fi vizibila chiar si de la o sedinta la alta. Nu in ultimul rand, tarifele sunt foarte accesibile si sunt propuse mai multe tipuri de pachete pentru clienti, pentru ca acestia sa poata lua cea mai buna decizie in functie de preferinte.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu