duminică, 11 martie 2018

Astazi am scapat de o mare problema


Exista o multime de probleme de sanatate cu care ne putem confrunta de-a lungul timpului, iar cojirea pielii este una dintre acestea, astfel ca este important sa stim cum se poate trata aceasta. De regula, acest fenomen apare in cazul palmelor si picioarelor si este cauzat de tegumentul zonelor mult mai sensibil decat in alte parti ale corpului, dar este important sa se cunoasca si care sunt factorii de risc.

Factori de risc
Bineinteles, exista mai multi factori ce favorizeaza acest fenomen, incepand de la pielea uscata, care trebuie hidratata cat mai des cu putinta, arsurile solare, spalarea mult prea frecventa a mainilor, diferite alergii, eczeme, dar cojirea pielii poate fi influentata chiar si de vremea rece, de aerul uscat, dar si de utilizarea a diferite produse chimice. Nu in ultimul rand, sunt mai predispuse la aparitia acestei probleme persoanele care se confrunta cu anumite tipuri de infectii, dar si cele care prezinta deficiente de vitamine, astfel ca alimentatia joaca un rol esential in toate cazurile.

Temporar
Totusi, din fericire, cojirea pielii nu este decat o problema pe termen scurt, care nu se va manifesta pentru mai mult de cateva zile, cat timp dureaza generarea unui alt strat de piele. In schimb, cei care isi doresc sa depaseasca cat mai repede aceasta conditie trebuie sa stie ca exista si cateva solutii simple pe care le pot pune in aplicare in confortul propriei locuinte.

Diagnostic corect
In schimb, exista si probleme mai serioase care pot aparea la nivelul pielii, iar pitiriazisul este una dintre acestea, motiv pentru care este important ca diagnosticul sa se puna corect. Aceasta e o afectiune mai complexa despre care se spune ca nu exista inca un tratament, insa exista cateva solutii prin care efectele acesteia sa fie tinute in frau.

Tratament
Pitiriazisul este un fenomen destul de complex, care inca este studiat de oamenii de stiinta si exista foarte multe situatii in care simptomele sale sa dispara fara nici un tratament, urmand ca mai apoi sa reapara in cazul in care pacientii se expun factorilor de risc. Astfel, cum majoritatea situatiilor nu sunt complicate, si tratamentele aferente sunt foarte simple, iar acestea presupun aplicarea unor creme speciale pe zonele afectate pentru hidratarea pielii, de regula, fiind preferate cele care se bazeaza pe aloe vera.

In acelasi timp, si expunerea la soare pe termen scurt poate reprezenta o solutie de multe ori pentru ca pe aceasta cale sunt ajutati cei care se confrunta cu deficienta vitaminei D. In schimb, pitiriazisul se poate manifesta si moduri mai serioase, afectand proportii mai mari ale corpului, caz in care tratamentele urmate difera de la un caz la altul, in functie de cerintele impuse de dermatolog, iar acestea pot fi urmate chiar si intreaga viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu