luni, 11 aprilie 2016

Cum este vazuta psihoterapia

             Pentru o buna perioada psihoterapia a fost privita de catre romania ca fiind ceva ce doar ceilalti o fac. Era rusinos sa marturisesti ca ai probleme si vrei sa apelezi la un psihoterapeut, era rusinos sa spui ca ai o ruda intr-o astfel de situatie si lista continua. Oamenii au evitat in principal apelarea la un specialist pentru ca nu credeau ca asta e rezolvarea. Cel mai des problemele erau ascunse si viata continua intr-o lupta continua.

            Asta e valabil in special daca locuiesti intr-un oras foarte populat, intr-o capitala, precum Bucuresti. Aglomeratia,  stresul de zi cu zi care se vine fie de la servicii, fie de la relatii personale se aduna si creaza o instabilitatea psihica pe termen lung. E foarte greu sa observi asta pentru ca esti prins in fuga aceea nebuna dintre servici si acasa, insa efectele acelui haos sunt prezente. Cel mai des observi ca ai iti e greu sa relationezi cu cei din jur, ca ai probleme in viata de cuplu sau iti e dificil sa spui ceea ce simti in majoritatea cazurilor.

            Chiar daca gasesti foarte usor un cabinet de psihoterapie in Bucuresti, multi evita sa ii treaca pragul. Prefera sa mearga in continuarea incapatanati ca intr-un final se va rezolva totul cumva. Problema este ca nu se rezolva nici o situatie, ba chiar se agraveaza, daca nu apelezi un specialist sa intelegi starea emotioanala pe care o ai. Dupa prima sedinta cu un psihoterapeut o sa intelegei despre ce e vorba. O sa simti toata povara stresului si toata emotiile negative cum te apasa mai incet.

              Nu e rusinos sa recunosti ca ai nevoie de ajutor, cu totii avem. E mai rusinos sa induri sperand ca lucrurile se vor rezolva intr-un fel sau altul. Daca te simti abatut sau ai probleme in viata personala, cauta un cabinet de psihoterapie in Bucuresti si alege sa-ti schimbi viata in mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu