marți, 22 octombrie 2019

Cel mai mult imi place vinul dulce


Fie ca vorbim de o seara petrecuta alaturi de prieteni sau o ocazie mai formala, alaturarea vinului in cadrul meniului va fi intotdeauna o decizie inspirata. Multumita caracterului versatil si a multitudinii de arome, indiferent de ocazie, meniu sau preferintele personale ale invitatilor, acesta se va incadra perfect in context si va aduce un plus de rafinament. In ceea ce priveste particularitatile de servire totusi, cu cat vinul este mai dulce, cu atat mai mult vor trebui adaptate, pentru a realiza o potrivire de arome corespunzatoare.

Prin urmare, vom cobori sau urca temperatura in functie de tipul acestuia si vom opta pentru un meniu mai robust care sa completeze vinurile rosii sau, dimpotriva, unul usor pentru cele albe. Regiunea Dealu Mare, cunoscuta drept unul dintre cele mai propice locuri pentru productia de struguri rosii, se poate mandri atat cu o varietate de soiuri cu potential de a inmagazina zaharul, cat si cu o clima calduroasa, al carui efect este de cele mai multe ori culegerea timpurie a recoltelor. Daca si tu doresti sa ai parte de o experienta gustativa de neuitat, descopera vinurile dulci din crama budureasca, reprezentanta de seama din arealul Dealu Mare.

Particularitatile vinului dulce

Pentru a realiza o descriere comprehensiva a acestei categorii de vinuri, este important sa stim unde sa le situam in raport cu celelalte tipuri de vinuri linistite care exista. Astfel, in functie de cantitatea de zahar, exista vinuri seci care au 0-4 grame/litru, continuand cu cele demiseci care au 4-12 grame /litru, apoi cele demidulci, cu 12-50 grame/litru, iar cele care au peste 50 gr/litru se inacdreaza in categoria vinurilor dulci.

In timp ce vinurile dulci si licoroase pot avea cantitati semnificativ mai mari, clasificarea in ceea ce priveste spumantele este diferita dat fiind regimul diferit de prelucrare al acestora. Bineinteles, in functie de preferintele consumatorilor din tarile cu traditie in viticultura, aceste valori pot fi mai mult sau mai putin orientative. Daca ne referim la servirea in cadrul unei mese, vinul dulce nu se poate lauda cu o mare varietate de preparate ce ii complimenteaza aroma unica, recomandarea de baza fiind asocierea lui cu un desert.

Recomandari de vinuri dulci

In ceea ce priveste soiurile de struguri ce se preteaza la obtinerea unui rezultat cu cantitati substantiale de zahar, putem spune ca variabilele ce actioneaza in fiecare an asupra recoltelor au un rol la fel de mare ca trasaturile native ale fructelor. Astfel, cu cat boabele sunt culese mai tarziu, cu atat mai mari vor fi sansele ca sucul din interior sa inmagazineze si sa concentreze dulceata caracteristica, rezultand intr-un vin cu un potential gustativ extraordinar. Daca si tu ai in plan o noua achizitie pe care sa o adaugi la colectia personala, descopera vinurile dulci din crama Budureasca si convinge-te de calitatea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu