marți, 28 august 2018

Hepatita B poate fi periculoasa


Hepatita B este o afectiune la nivelul ficatului care poate duce la deteriorarea acestui organ, la cancer si chiar la moarte daca nu este tratata. Aceasta se raspandeste la contactul cu sangele, cu porii deschisi, fie cu lichidele corpului ale unei persoane infectate, insa vestea buna este ca aceasta nu este o afectiune care sa nu poata fi tratata intrucat sistemul imunitar al corpului intervine si va ajuta ca problema sa nu mai revina vreodata. Hepatita B este usor de depistat prin intermediul unui test simplu si este important ca daca dupa 6 luni nu a fost combatuta sa fie luate masurile adecvate.

Trasmitere
Hepatita B se poate transmite prin contactul sexual neprotejat, prin contactul cu sangele sau un por deschis, fie prin folosirea acelorasi ace si seringi si nu s-a putut stabili de ce in anumite cazuri manifestarile pot fi mai serioase, pe cand in altele sa nu fie nimic serios. Totusi, riscurile sunt mai mari in cazul celor care sufera de o problema la nivelul ficatului, intrucat se poate ajunge la ciroza, cancer sau chiar deces daca nu sunt luate masurile adecvate. Cei infectati cu heptatita B nu trebuie sa doneze sange sau alte organe si trebuie sa isi informeze partenerii si medicii cu care intra in contact.

Care sunt simptomele?
Hepatita B este o problema destul de des intalnita si este important sa fie cunoscute simptomele pentru ca bolnavii sa stie cand sa apeleze la ajutorul specialistilor. Printre semne putem aminti inchiderea la culoare a urinei, febra, senzatia de oboseala persistenta, dureri in zona stomacului, stari de voma, pierderea apetitului sau ingalbenirea ochilor si pielii.

Diagnostic
Pentru diagnosticul hepatitei B nu este nevoie de proceduri complicate, ci exista cateva teste de sange foarte simple care indica prezenta virusului hepatic in cazul bolnavilor. In schimb, pentru stabilirea gradului se pot efectua diferite teste, iar acestea difera de la un caz la altul.

Tratament
Asadar, cine considera ca a fost expus virusului hepatic ar trebui sa apeleze la specialisti in cel mai scurt timp intrucat in fazele incipiente tratamentul este mult mai simplu si presupune adminsitrarea unui vaccin special, care contine o proteina ce sporeste actiunile sistemului imunitar si ajuta la eliminarea infectiei. Totusi, uneori si simpla odihna se poate dovedi a fi o solutie foarte simpla, dar eficienta, care sa ajute ca sistemul imunitar sa isi revina treptat si sa poata elimina virusul. In combinatie cu un stil de viata sanatos, o dieta echilibrata si un plan alimentar bine pus la punct, orice problema de sanatate poate fi tinuta la distanta.

Asadar, toti cei care sunt interesati de transmiterea hepatitei B ar trebui sa fie precauti in anumite contexte pentru a nu exista riscul de a se infecta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu