marți, 15 august 2017

Ce putem vizita in Chisinau

La fel ca multe alte capitale europene si Chisinaul este descoperit cel mai bine la pas si astfel putem constata toate frumusetile care ne asteapta dupa fiecare colt. Cu un trecut tumultuos, capitala Republicii Moldova se dezvolta de la o zi la alta, iar cei care aleg bilete avion Chisinau, cu certitudine, nu vor fi dezamagiti de atractiile care ii asteapta, in special de dulciuri si vinuri.

Parcul Memorial
Acesta a fost ridicat pentru a comemora victimele celui de al doilea Razboi Mondial si cine ajunge aici nu are cum sa rateze piramida impunatoare ce vegheaza zona. Structura principala este unica si este pazita zi si noapte de catre doi soldati, indiferent de temperaturi sau de conditiile meteo. Parcul in sine reprezinta o oaza de liniste in inima orasului, fiind frumos aliniat cu trandafiri de diferite culori, iar aleile sunt punctate de banci asezate strategic.

Muzeul National de Arta


Fondat in anul 1939, acest muzeu este gazduit intr-o cladire care reprezinta opera arhitectului Alexandru Plamadeala, ce se remarca prin design-ul sau. Iubitorii de arta nu au cum sa rateze muzeul, intrucat aici au ocazia de a admira nenumarate tablouri ale unor faimosi pictori locali si internationali, insa si diferite sculpturi care pot fi incluse in mai multe perioade ale istoriei. In total, cele peste 40.000 de exponate pot fi descoperite in decurs de cateva ore de catre cei care aleg bilete avion Chisinau, curse directe fiind operate din Bucuresti.

Parcul National Valea Morilor
Parcul a fost infiintat in anul 1952, iar inca de la intrare vizitatorii sunt intampinati de un monument dedicat sotilor Aldea – Teodorivici. Totusi, atractia principala a zonei este lacul, care se intinde pe o suprafata vasta, de 34 de hectare si care completeaza peisajul natural, alaturi de copacii adusi din diferite puncte ale lumii, precum plopii canadieni sau artarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu