joi, 21 iulie 2016

Cand facem revizia la centrala termica de apartament?

In contextul in care se dovedeste ca de la un an la altul, incalzirea locuintei este din ce in ce mai costisitoare, nu este de mirare de ce tot mai multe persoane aleg sa isi instaleze o centrala termica. Insa, dupa ce instalarea acesteia, beneficiarii trebuie sa se asigure de o buna functionare pe toata durata functionarii, insa trebuie chiar si sa efectueze o revizie la centrala termica, impusa de lege, la fiecare doi ani.

Cand se face?

Conform specialistilor, aceasta proedura trebuie efectuata pe durata sezonului cald, chiar inainte de inceperea incalzirii, deoarece atunci cele mai multe companii care ofera asemenea servicii, vor avea mai putine programari si implicit mai mult timp liber pentru o verificare mai minutioasa. Producatorii centralelor recomanda ca echipamentul sa fie revizuit anual, in ciuda faptului ca legea permite ca verificarea centralei termice sa se efectueze la doi ani, situatie asemanatoare autoturismelor.

Diferenta intre revizie si verificare

Diferenta intre cele doua proceduri este aceea ca revizia nu este impusa de lege, pe cand prin verificare se intentioneaza aflarea daca dispozitivul functioneaza conform legii, in parametri optimi. Pentru revizie centrala termica, specialistii pot aduce imbunatatiri in diferite moduri pentru functionarea in parametri mai buni si pentru obtinerea unor rezultate superioare.


La fel ca orice alt dispozitiv, si centrala termica se poate defecta mai repede daca nu este intretinuta conform cerintelor impuse de producator, iar majoritatea proprietarilor nu au cunostinte in acest domeniu. Insa, specialistii pot spala centrala pentru eliminarea calcarului depus, in timp ce senzorii pentru temperatura se deterioreaza treptat o data cu timpul, astfel ca ocazional acestia pot fi schimbati. Cu alte cuvinte, prin revizie se previne defectarea centralei si se asigura buna functionare a acesteia, insa este nevoie de apelarea la o companie specializata in acest domeniu, cu ingineri capabili sa ajute la cresterea duratei de viata.